سلسله ازندریانیان
.هر طرف باخدم اورگم یانده کباب اولده دادا /// غصه داغ لرده داغلمز بو غمم ده شهریار ...
صفحات وبلاگ
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: شهریار - ۳ دی ۱۳٩٠

 

*. باغداری در ازندریان 

باغداری در این شهر از قدمت بالاو پر اهمیتی بر خوردار است به طوری که مایحتاج خود را تامین کرده و اقدام به فروش محصولات و عرضه آن در شهرهای مجاورنیز می نمایند   

درازندریان انگور محصول عمده
ی باغ
ها به شمار می
آید؛ میوه
های دیگری نیز کاشته می
شد که از آن جمله
اند: هلو، شلیل ، زردآلو، ، سنجد، گردو، بادام،و ....

 

انگور

موارد استفاده از درخت انگور و میوه آن فراوان است . از غوره آن؛ دانه
غوره، آب غوره و گرد غوره درست می
کنند. از انگور؛ سرکه و کشمش تهیه می
کنند و تمام این فراورده
ها در طی سال قابل مصرف می باشد .

 

انواع انگور

کیشمیش (انگوری سبز و دانه گرد )؛ عسگری  (انگوری سبز و کشیده و پر از هسته که بیشتر برای آبغوره و شیره مورد استفاده قرار می
گرفت)، ریشه بابا  (نوعی انگور به نام ریشی بابا که قدی کشیده و سفید دارد)، قره دومبل  (انگوری درشت و سیاه )و ساهابی (انگور درشت و قرمز ) یاقوتی، شانی.

 

 

کشمش

عمده
ترین کاری که باغداران انگور انجام می
دهند ، درست کردن کشمش است  که آن نیز شیوه
ها و نام
های مختلفی دارد .

 

کشمش آفتابی

برای درست کردن این نوع کشمش، قسمتی از باغ را بلندتر از سطح زمین گرفته، آن
را مسطح و کاه
گل می
کنند و در طی سال
های متمادی از این نقطه برای درست کردن کشمش آفتابی استفاده می
کنند  در این قسمت از باغ، انگورهایی را که برای آفتابی شدن مرغوبیت دارد پهن کرده  تا آفتاب خورده تبدیل به کشمش شود. سپس آن
ها را درون گونی ریخته، در معرض فروش قرار می
دهند و غالباً توسط دوره
گردانی که طالب کشمش هستند  خریداری می
گردد.

 

کشمش سایه خشک ( سا خوش )

در خانه
های قدیم، خوشه
های انگور را به روی سیم یا طناب می
آویختند تا تبدیل به کشمش شود. به این نوع کشمش
ها، سایه
خشک گفته می
شد و بیشتر به مصرف خانواده می
رسید. برای گذران ایام سرد زمستانی این کشمش
ها همراه گردو انرژی خوبی ارائه می
بخشید  و محافل این مردمان خون گرم را گرمتر می نمود .

 

دوستدار شماو لحظه های شیرین شما

محمود شهریار

 

 

شهریار
غم غریبی و غربت بر نمی تابم ××××××به شهر خود روم و شهریار خود باشم .
نویسندگان وبلاگ:
کدهای اضافی کاربر :